Huisregels & informatie

Voordat je een afspraak wil maken is het handig even onze huisregels te lezen…

  1. DUKE TATTOO werkt veel op afspraak, maar inloop wordt ook gedaan indien er tijd is.
  2. Speciaal ontworpen tekeningen door DUKE TATTOO of de klant zijn exclusief en worden alleen bij jou gezet.
  3. Gedraag je respectvol naar personeel en andere klanten.
  4. Omdat wij rustig en geconcentreerd willen werken zijn alleen klanten die getatoeëerd worden toegestaan op de werkplekken. Kleine kinderen en huisdieren zijn hier niet toegestaan. Laat ook je entourage thuis zodat je zelf ook ontspannen bent tijdens je tattoo sessie.
  5. Het is niet toegestaan om in de studio te roken,  eten en/of drinken mag voor op de bank.
  6. Indien de klant onder invloed is van alcohol en/of drugs , wordt hij/zij niet geholpen.
  7. Als er bij de afspraak blijkt dat er sprake is van gebruik, vervalt de afspraak en ontvang je de aanbetaling niet retour.
  8. Er worden geen tatoeages gezet bij kinderen onder de 16 jaar.
  9. Indien je nog geen 18 jaar bent (en je wilt een tatoeage), dan is het verplicht om een ouder/voogd mee te nemen en samen het toestemmingsformulier in te vullen en te ondertekenen. De ouder/voogd dient aanwezig te blijven bij het zetten van de tatoeage.
  10. Bij twijfel over leeftijd kan er om je identiteitskaart worden gevraagd.
  11. Iedereen, ongeacht de leeftijd, moet bij de eerste tatoeage een toestemmingsformulier invullen en ondertekenen.
  12. Trek oude maar schone kleding aan! Het kan zijn dat er inkt geknoeid wordt op je kleding.Deze gaat er niet uit in de was. Wij zijn hier NIET aansprakelijk voor.
  13. DUKE TATTOO behoudt zich ten alle tijden het recht om iemand te weigeren of uit de studio te verwijderen.
  14. DUKE TATTOO tatoeëert niet op gezichten, geslachtsdelen e.d.
  15. DUKE TATTOO tatoeëert geen racistische leuzen en/of tekens.
  16. Bij het maken van afspraak wordt er een aanbetaling gevraagd, deze dient VOORAF contant of per bank (Rabobank Duke Tattoo rek nr. NL83RABO0172429641) te worden betaald. Dit bedrag wordt verrekend zodra de tatoeage is gezet.
  17. Voor het tatoeëren van kleine ontwerpen wordt een (vooraf met de klant afgestemd) ‘fixed price’ gehanteerd. Grote ontwerpen hanteren we een vooraf afgesproken uurtarief.
  18. Het eventueel bijwerken van de tattoo (mits dit nodig is) moet gebeuren na 5 weken en binnen 3 maanden nadat de tattoo gezet is. Het bijwerken binnen die tijd is kosteloos. Daarna worden de kosten berekend.
  19. Bij annulering van de afspraak, ontvang je de aanbetaling niet retour.
  20. Tot 48 uur voor de afspraak is mogelijk om deze kosteloos te verzetten
  21. Kom je niet op de geplande afspraak of wil je niet meer, dan is het niet mogelijk om de aanbetaling retour te krijgen.
  22. Het verzorgen van de tattoo is je eigen verantwoordelijkheid. De richtlijnen voor de verzorging ontvang je van DUKE TATTOO.

Algemene informatie over het laten zetten van een tattoo en de nazorg…

Wat je van te voren moet weten:

Je bent van plan een tatoeage te laten aanbrengen.

DUKE TATTOO vindt het van belang om
je van tevoren te informeren over een aantal mogelijke risico’s.

Het aanbrengen van een tatoeage is een huiddoorborende handeling.

Door een juiste werkwijze en een juist gebruik van de apparatuur moet voorkomen worden dat je besmet wordt met bloedoverdraagbare ziekten, zoals Hepatitis B en C. Daarnaast kunnen door slechte verzorging en onhygiënische behandeling(zowel door jezelf als door de
behandelaar) wondinfecties ontstaan die schadelijk zijn en je tatoeage er niet mooier op maken.

Onder de 16 jaar wordt niet getatoeëerd.

Voordat je een tatoeage laat aanbrengen word je gevraagd een toestemmingsformulier (een verklaring) in te vullen.

In dit toestemmingsformulier staan o.a. een aantal vragen over je gezondheid. Het invullen van het toestemmingsformulier is voor je eigen
veiligheid. Het toestemmingsformulier blijft in het bezit van DUKE TATTOO en wordt vertrouwelijk behandeld.

Het aanbrengen van een tatoeage:

Tijdens het aanbrengen van een tatoeage worden met kleine naalden inkt- en pigmentstoffen onder de huid aangebracht. Hierdoor ontstaat een voor het leven blijvende afbeelding. De inkt- en pigmentstoffen moeten aan strenge eisen voldoen. Dit wordt gecontroleerd door de Voedsel en Waren Autoriteit. Voordat de tatoeage wordt aangebracht, wordt de huid schoongemaakt en gedesinfecteerd. Zo nodig wordt de huid geschoren. Dit moet
gebeuren met een nieuw wegwerp scheermesje. Het aanbrengen van een tatoeage moet zo hygiënisch mogelijk gebeuren. Dat wil zeggen; de naald die door je huid gaat, mag niet eerder gebruikt zijn, moet uit een steriele verpakking komen en mag niet met de blote handen worden aangeraakt. De inkt die gebruikt wordt moet eveneens steriel zijn. De inkt die voor jou gebruikt wordt zit in kleine inktcups en mag alleen voor jou worden gebruikt. Overgebleven inkt wordt weggegooid. Tijdens het aanbrengen van de tatoeage worden tissues gebruikt. Uiteraard moeten de tissues schoon zijn en direct na gebruik
worden weggegooid. De tatoeëerder van DUKE TATTOO draagt tijdens het aanbrengen van je tatoeage handschoenen en vervangt deze handschoenen telkens als hij of zij iets anders aanraakt dan het  tatoeëerapparaat, een tissue of je huid. Na afloop wordt de getatoeëerde plek verzorgd en afgedekt.

Het verzorgen van de tatoeage:

Een pas aangebrachte tatoeage is vergelijkbaar met een schaafwond. De wond die door het tatoeëren is ontstaan heeft tijd en zorg nodig om te genezen. Met een goede verzorging is de wond na ca. 1 week genezen. Je krijgt van DUKE TATTOO mondelinge en schriftelijke instructies mee hoe je de tatoeage moet verzorgen. In de instructie staat o.a. dat je bij klachten (hevige roodheid, zwellen, pussen, wondvocht) contact moet opnemen met je huisarts. Gedurende de genezingstijd raden wij je aan om niet te zwemmen, niet in bad te gaan (douchen mag wel), niet te zonnebaden (ook niet onder de zonnebank) en geen
gebruik te maken van de sauna en/of bubbelbad. Gebruik ook na de genezingstijd op je tatoeage altijd een hoge beschermingsfactor tijdens het zonnen.

Je gezondheid

Als je lijdt aan één van de onderstaande gezondheidsklachten raden we je af om een tatoeage te laten aanbrengen.

  • diabetes
  • hemofilie
  • chronische huidziekte
  • contactallergie
  • immuunstoornis
  • hart- en vaatafwijkingen
  • bij het gebruik van antistollingsmiddelen
  • op plaatsen waar je plastische chirurgie of radiotherapie hebt ondergaan
  • op plaatsen waar zich bulten, donkere moedervlekken, zwellingen of andere vormen van irritatie op je lichaam voordoen

Tijdens het aanbrengen van de tatoeage mag je niet onder invloed van alcohol of drugs zijn. Ook indien je zwanger bent, wordt het aanbrengen van een tatoeage afgeraden. Zorg dat je goed uitgerust bent, goed hebt gegeten en breng DUKE TATTOO op de hoogte van zaken waarvan je denkt dat deze belangrijk zijn (bijvoorbeeld medicijngebruik, allergieën, overgevoeligheidsreacties, onder behandeling zijn van een dermatoloog e.d).

Nazorg:

  • De genezingstijd van een tatoeage bedraagt ongeveer een week.
  • Algemene gezondheid en lichamelijke conditie spelen hierbij een rol.
  • Tijdens het genezingsproces kan de tatoeage gaan jeuken.
  • Persoonlijke hygiëne is tijdens de genezingstijd van de tatoeage absoluut noodzakelijk.
  • Direct na het aanbrengen van de tatoeage is de getatoeëerde plek ingesmeerd met een vettige zalf (vaseline) en met huishoudfolie afgedekt.
  • Na twee uur kunt u de folie verwijderen en de wond behandelen zoals hieronder beschreven is.
    • Raak de tatoeage zo min mogelijk aan met de handen.
    • Was de tatoeage twee maal per dag met een milde ongeparfumeerde zeep totdat de wond geheel genezen is.
    • Dep de tatoeage na het wassen met een schone handdoek of een tissue voorzichtig droog.
    • Smeer de tatoeage (met schoon gewassen handen) in met zalf (2 maal daags) die u van de tatoeëerder heeft meegekregen. Gebruik geen andere zalf (alleen bepanthen zalf) en laat de zalf ook niet door iemand anders gebruiken.
    • Druppel geen wonddesinfectiemiddelen zoals sterilon of betadine op de wond.
    • Draag geen pleisters of verband over de tatoeage.
    • Draag nooit strakke of vuile kleding over de tatoeage.
    • Vermijd tijdens het genezingsproces contact met zwemwater (chloor-zwembaden, bubbelbaden, natuurlijk zwemwater). Maak tevens geen gebruik van sauna of stoombad.
    • Stel de getatoeëerde plek niet bloot aan de zon of zonnebank (ook niet met zonnebrandmiddel). Gebruik ook na de genezingstijd op de tatoeage altijd een hoge beschermingsfactor tijdens het zonnen.
    • Neem bij extreme roodheid, zwelling, bloeding, pussen, kleurverandering van de wond of bij pijn altijd contact op met de huisarts.